Reinigingsmiddel en verdunner Noris 410RM 1L
Reinigingsmiddel en verdunner Noris 410RM 1 Liter

Met dit reinigingsmiddel kunt u uw stempels schoonmaken van Noris 410 inkt.
U kunt ook inkt verdunnen.
Verlengt de levensduur en draagt bij aan een perfecte stempelafdruk. Geschikt voor stempels gemaakt van: rubber, polymeer(APR) en metaal.

Inhoud: 1l

Op werkdagen voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

De Noris inkt 410 is een zeer snel drogende inkt op basis van alcohol.

Het is normaal dat de Noris stempelinkt 410 na enige tijd (soms al uren, dagen) in het kussen begint te drogen. Het beste sluit u de stempeldoos direct na gebruik, bind er een elastiek omheen om goed te laten sluiten en verpakt u het stempelkussen in een gesloten plastic zak. Eventueel kunt het het inktkussen gekoeld bewaren. Zo blijft de inkt het langst goed nat.

Het is niet de bedoeling dat, na indroging, het kussen weer gewoon nabeïnkt wordt.

Alleen de alcohol verdampt immers en de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het stempelkussen achter. Telkens opnieuw stempelinkt bijvullen verhoogt het aandeel van bindmiddelen en pigmenten, vervolgens wordt het kussen kleverig en niet langer bruikbaar om mee te stempelen.

Wij adviseren dan ook de Reinigingsmiddel en verdunner Noris 410RM aan te schaffen.

Verdeel een beetje van de 410RM over het kussen en vervang zodoende alleen de componenten van het bestanddeel dat verdampt is.

Gebruik de 410RM pas als het lijkt alsof het kussen leeg is en nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (gesloten) 1 nacht staan zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel kan mengen. Gebruik nooit meer verdunner dan dat er aan gewicht verdampt is. Zo nodig kunt u het stempelkussen wegen nadat het de 1ste keer beïnkt is en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een beetje verdunner. In de praktijk zult u dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken als stempelinkt dat u op het stempelkussen gedaan heeft.

Aantal
Twitter
Pintrest
Facebook

    0 artikelen


bereikbaar 09:00-12:00 en 13:00-16:00
Brandstempel RVS Ø48 mm rond Posta Perma
Brandstempel RVS Ø48 mm rond Posta Perma
€283,33
(€234,16 excl.)

€240,83
(€199,04 excl.)
Extra produktinformatie